Paramotor vliegschool ParaProfs

paramotor professionals

Beginners

Opleiding Paramotor beginners (10 lessen)

Paramotor vliegen is één van de eenvoudigste en veiligste gemotoriseerde luchtsporten, maar het is wel belangrijk dat je het goed leert. Uiteindelijk vlieg je niet alleen door de lucht en moet je ook rekening houden met andere luchtvaartuigen, de meteo enz.

Naast onze Paramotor opleidingen in NL gaan we indien de omstandigheden het toelaten in april en oktober 2021 weer twee opleidingsweken naar Italië, voor beginners en gevorderden!

- 1e week 9-16 oktober (leerling en gevorderden)

- 2e week 16-23 oktober (gevorderden)

Wil je in 2 weken je brevet halen? Ga 2 weken mee naar Italie en we maken een top piloot van je!

(voor meer info klik hier)

We geven er de voorkeur aan om met een met een proefles te beginnen, naast een tandemvlucht doen we ook wat grondoefeningen met een parapent.

Op deze manier kun je beoordelen of je de sport leuk vindt en of de school bevalt. Wanneer de proefles bevalt kunnen we verder gaan met de cursus.

In onze cursus worden alle taken voor het brevet behandeld.

Je begint de opleiding met schoolmateriaal, onze ervaring is dat de meeste leerlingen binnen 10 lessen weten of ze door willen gaan met paramotorvliegen en of ze eigen materiaal willen aanschaffen.

Je kunt ook meteen met eigen materiaal de cursus volgen, dit is een stuk voordeliger!

Het halen van het brevet bestaat uit 3 fasen:

1. Groundhandeling (grondoefeningen)

Het is heel belangrijk dat je het scherm (parapent) op de grond goed beheerst. Je moet goed kunnen starten met weinig en met veel wind.

De meeste schade onstaat bij het verkeerd starten, het is dus belangrijk dat je genoeg groundhandeld.

Daarna gaan we dit oefenen met de motor op je rug. Bij het triken gaan we oefenen met de oefentrike en is het belangrijk dat je tijdens het rijden het scherm goed boven je kunt houden!

2. 10 uur vliegen

Voordat je solo gaat maak je samen met de instructeur een tandem-instructievlucht, de instructeur laat dan allerlei zaken zien en je vliegt zelf ook. Tijdens deze vlucht bekijken we of je e.e.a. goed begrijpt en beheerst voordat je solo gaat.

Wanneer je er aan toe bent ga je zelf vliegen, de eerste 10 uur ben je vooral aan het leren starten,landen en brevettaken, natuurlijk mag je tussendoor ook lekker vliegen en van de omgeving genieten.

3. Brevet halen (totaal 20 uur vliegen).

Na 10 uur vliegen kun je in aanmerking komen voor je soloverklaring (je mag dan 10 km van het veld). De laatste 10 uur ben je lekker aan het vliegen.

Deze fase vlieg je bij voorkeur met eigen materiaal, in overleg is het mogelijk om met school materiaal te vliegen.Daarna praktijk examen doen en dan lekker je brevet (theorie examen kan al tijdens de opleiding).

Voor meer info en prijzen neem even contact met ons op.